Fonduri nerambursabile

Afla ce sunt fondurile nerambursabile si cine poate accesa fonduri europene nerambursabile!
Citeste despre reglementarile stabilite de Uniunea Europeana, prin care Romania primeste un ajutor substantial de fonduri pentru a sprijini dezvoltarea anumitor segmente economice, sociale si culturale din domeniul public sau privat.
Gasesti detalii despre modalitatea prin care poti accesa fonduri nerambursabile, dand click pe linkul de mai jos:



CE SUNT FONDURILE NERAMBURSABILE

Ce reprezinta fondurile europene?
In dorinta de a ajuta crearea si dezvoltarea anumitor segmente economice (fie publice, fie private), sociale, culturale ale unei tari din EU, Uniunea Europeana acorda un sprijin financiar, denumit si fonduri europene.

Ce sunt fondurile nerambursabile?
Cand vorbim de fonduri nerambursabile, precizam ca acestea sunt acordate de Uniunea Europeana fara dobanda, fara a mai fii necesara restituirea lor.

Uniunea Europeana vine in ajutorul unei tari europene, incercand sa intareasca dezvoltarea econimica, prin facilitarea de investitii si activitati industriale.

In Romania, multe fonduri nerambursabile au fost accesate pentru a ajuta cresterea economica a foarte multe sectoare. S-a favorizat industria turistica, prin dezvoltarea infrastructurii drumurilor si construirea de noi hoteluri, pensiuni, cabane, etc. De asemenea, anumite centre de productie si desfacere din industria alimentara au avut de castigat de pe urma acestor fonduri primite, la fel ca si in alte industrii.

Fonduri nerambursabile au fost indreptate si spre alte domenii de activitate: servicii, transporturi si drumuri, prelucrare, etc.


INTREBARI GENERICE

Iata o serie de intrebare generice, intrebari care apar atunci cand exista nelamuriri si probleme cu privire la procesul de creare, dezvoltare si acceptare al proiectului:

a) Ce sunt fondurile europene?
b) Ce sunt fondurile nerambursabile?
c) Cum accesez fonduri europene nerambursabile in 2011?
d) Ce proiecte pot fi eligibile pentru a primi fonduri europene?





FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

La fel ca si alte tari care au intrat in Uniunea Europeana, Romania prezinta domenii care, avand parte de putin ajutor, s-ar putea, cu succes asorta standardelor europene. Acest ajutor apare sub denumirea de "fonduri europene" si "fonduri nerambursabile", fonduri menite sa incurajeze proiectele economice care prezinta un potential real de dezvoltare intr-un anumit domeniu.

Ideea de obtinere a unuia dintre aceste fonduri europene nerambursabile poate fi foarte tentanta, mai ales ca beneficiarul nu trebuie sa restituie nimic din suma primita. Prin urmare, in ultimii ani, romanii au devenit tot mai inventivi, incercand sa faca tot ce le sta in putinta pentru a fi printre beneficiarii de fonduri nerambursabile. Nu este doar un proces formal: aceste fonduri nerambursabile europene pot sa ajute romanii care au idei cu adevarat profitabile, dar se afla in imposibilitatea financiara de a le indeplini.

Romanului nu ii ramane decat sa astepte sa ii vina ideea sclipitoare, iar daca aceasta este considerata ca avand potential economic, atunci nu trebuie decat sa ceara ajutorul. Astfel, taranii care au mai multe animale si nu mai suporta financiar costurile de intretinere dar isi doresc cu orice pret sa isi faca o mica ferma in care animalele sa dispuna de toate conditiile necesare, atunci nu trebuie decat sa se intereseze despre modalitatea si conditiile de accesare la aceste fonduri europene nerambursabile.

Intr-adevar, aderarea la un astfel de fond nu este la indemana oricui; prima conditie este dorinta de a face ceva cu acei bani, abilitatea de a arata Uniunii ca ai folosit fonduri europene cat mai profesional posibil, realizand un profit si ajutand, astfel, economia romaneasca.

La aceste fonduri nerambursabile au acces si persoanele cu studii superioare care au idei inovatoare, idei exprimate prin proiecte noi prin care pot sa isi construiasca o mica afacere. Obiectivul Uniunii Europene, in ceea ce priveste fondurile europene, este acela de a dezvolta spiritul cetateanului de a face ceva care sa il ajute si pe el insusi, dar sa contribuie si asupra dezvoltarii economiei nationale.

Pentru ca ideea de "fonduri nerambursabile" sa nu fie confundata cu o ploaie de bani care pica din cer, trebuie specificat faptul ca un cetatean (care doreste sa ceara un sprijin de finantare pentru proiectul sau) contribuie financiar cu 50%, iar cealalta jumatate va reprezenta contributia din partea UE, din valoarea de fonduri europene.

Nu sunt incurajate decat proiectele care au corespondent in realitatea concreta, prin urmare, daca v-ati gandit sa va faceti un coafor pe luna si va ganditi ca ar fi o afacere profitabila, ar fi bine sa constientizati ca genul acesta de vise nu permite accesarea fondurilor nerambursabile.

Primul pas este facut de catre cetatean (printr-un proiect de finantare bine structurat, corect din toate punctele de vedere), urmand ca Uniunea Europeana sa ramburseze jumatate din valoarea investitiei, in cazul in care considera ca proiectul va reprezenta o reala sursa de profit economic.

Daca va aflati in situatia de a avea o idee de afacere profitabila si nu sunteti familiarizat cu demersurile necesare, este indicat sa va informati din timp, inainte de crearea proiectului prin care cereti fonduri nerambursabile. Exista ghiduri informative care va acorda toate detaliile si sfaturile necesare despre ceea ce trebuie sa contina un proiect pentru a avea acces la fonduri europene. Pana atunci, nu va trebuie decat creativitate si idei care sa surprinda si sa aiba aplicabilitate in economia romaneasca.

Daca doresti sa pornesti propria afacere,
sprijinit de fonduri europene nerambursabile,
da click aici: